Doelstelling Happy Hashimoto Foundation

De huidige richtlijnen voor behandeling van hypothyreoïdie bieden geen ruimte of aandacht voor de auto-immuun component van de aandoening. Dit beperkt niet alleen de patiënt in zijn keuzes voor zelfregie, maar ook de artsen in hun behandeling, om naast medicatie alternatieven in te zetten, zoals leefstijlgeneeskunde.

Juist bij auto-immuunziektes kan aanpassing van leefstijl gezondheidswinst opleveren. Wij moeten daarom een trage schildklier gaan benaderen als auto-immuunziekte in plaats van als een kapotte schildklier. Alleen dan is er ruimte om verder te kijken dan medicatie alleen en samen met de patiënt te werken aan een passende leefstijl. Een hernieuwde samenwerking waarin de patiënt zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn herstel.

Herstel start dus echt met een volledige diagnose en goede voorlichting. Daar maken wij ons hard voor.
Deze visie hebben wij vertaald in een simpel manifest van 5 punten en dit is waar wij voor staan.

Manifest Happy Hashimoto Foundation

N

De meest voorkomende oorzaak van een trage schildklier is een auto-immuunziekte, genaamd “de ziekte van Hashimoto”.

N

Aanpassingen op gebied van voeding en leefstijl kunnen leiden tot gezondheidswinst bij mensen met een auto-immuunziekte.

N

De patiënt met schildklierproblemen kan er baat bij hebben wanneer hij weet of er sprake is van de ziekte van Hashimoto en zou dit daarom altijd moeten horen bij het vaststellen van de diagnose.

N

Bij de behandeling van patiënten met Hashimoto moet aandacht komen voor het belang van voeding en leefstijl, zodat de patiënt de eigen regie kan nemen voor het behalen van gezondheidswinst, naast het volgen van de gebruikelijke behandeling.

N

Zowel arts als patiënt zijn verantwoordelijk voor een goede en efficiënte samenwerking bij de behandeling van de ziekte van Hashimoto.

Deel jij deze visie? Help ons deze boodschap verspreiden door het delen van deze website.

Herstel bij klachten van een trage schildklier start met een vroege diagnose en goede voorlichting

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief